Bemutatkozás

Köszöntöm a honlapomon!

Tóta Lehelnek hívnak, születésemtől fogva (1958.) Táton élek, itt alapítottam családot is.

Finommechanikai és műszeripari szakközépiskolában szerzett érettségimet követően a Hungaroton Magyar Hanglemezgyártó Vállalat dorogi gyáregységében dolgoztam mint gépbeállító 1976-tól 1990-ig.

Az üvegezéssel Táton, Péterváry László üveges műhelyében ismerkedtem meg, akinek alkalmazottjaként – 1990. és 2000. között – a hagyományos üvegezés technikáját (síküvegek, katedrál üvegek, tükrök méretre vágása, hőszigetelő üveg készítése és ezek beépítése) sajátítottam el.

Egyéni vállalkozóként 2000-től foglalkozom üvegezéssel.

Mivel érdeklődésem a díszüvegezés felé fordult, még ebben az évben elvégeztem egy Tiffany-üveg készítő tanfolyamot, majd 2002-ben ólomüvegező-üvegfestő OKJ-s szakképesítést szereztem.

Tevékenységemet ezt követően egyre inkább a díszüvegek készítése jellemzi, kül- és beltéri nyílászárókba, bútorokba, akár hajlítottan is, amit speciális kemencében végzek.

Munkáimba 2009-től saját készítésű, kézzel mikrofazettázott betéteket is beépítek.

Készüljön bármilyen technikával is, széles körű felhasználási lehetőségei, valamint változatosan alakítható színei, formái és motívumai miatt a díszüveg egyszerre praktikus és bensőséges, játék a fénnyel.

A díszüveg jelenti Önnek a megoldást, ha megszokott, hagyományos üvegfelületei helyett, vagy különböző tereibe eleve valami mást, egyedit keres, legyen az otthona akár klasszikus, akár modern stílusú.

Az otthonának és egyéniségének leginkább megfelelő díszüveg elkészítése történhet katalógusokban lévő minták felhasználásával, de az természetesen lehetséges egyéni tervei alapján is.

Állok szíves rendelkezésére díszüvege megtervezésében és megvalósításában!

Tóta Lehel